Talven riemua Kankaanpäässä

Talven riemua Kankaanpäässä

Kummat vedät ennemmin jalkaan – hiihtomonot vai luistimet? Vai lähdetkö ennemmin koko perheen kanssa uimahalliin pulikoimaan? Kankaanpää tarjoaa monipuoliset liikunta- ja vapaa-ajan palvelut koko talveksi, oli sää sitten mikä hyvänsä. Kokosimme tälle sivulle kaikki keskeisimmät liikunta- ja ulkoiluaktiviteetit. Tutustu ja suunnittele vauhdikas talvipäivä Kankaanpäässä!

 

Sivakoi älyladulla

Kankaanpää on hiihtäjän paratiisi, sillä hoidettuja latuja on peräti 29. Perinteisten latujen lisäksi Kankaanpäästä löytyy hiihtäjän kulkemisen mukaan valaistu älylatu sekä koiralatu, jossa perheen karvaturrit pääsevät vauhdittamaan hiihtäjiä. Hiihtoreissujen suunnitteleminen on helppoa, kun latujen kunnon voi tarkistaa helposti reaaliaikaisesta latuseurannasta.

Hiihtäminen on Kankaanpäässä varsin suosittua ja kattavan latuverkoston ansiosta laduille tullaan pidempääkin. Latuja löytyy niin kovakuntoisille sivakoijille kuin sunnuntaihiihtäjille ja perheen pienimmille.

Latutilanteen voit tarkistaa täältä.

 

Pulkkamäki sopii koko perheelle

Jos ajattelit, että pulkkamäki sopii vain perheen pienemmille, on aika päivittää ajatusmallia! Pulkkamäki sopii talviaktiviteetiksi ihan jokaiselle. Kankaanpään pulkkamäissä nauru raikaa ja hiki virtaa – pulkkamäessä tarpominen on nimittäin mitä hauskinta hyötyliikuntaa. Samalla saa nauttia raikkaasta ilmasta ja aurinkoisella kelillä tulee tankattua myös päivän D-vitamiiniannos.

Laita siis kuumaa kaakaota termariin ja eväät reppuun, ota pulkka tai liukuri mukaan ja lähde yhdessä perheen tai ystävien kanssa pulkkailemaan!

Lue: Viisi vinkkiä pulkkamäkeen

Kankaanpään pulkkamäkien tarkemmat sijainnit löydät täältä.

 

Piruetteja ja laukauksia ylämummoon

Pakkaspäivänä kannattaa ottaa suunta jollekin Kankaanpään lukuisista luistelukentistä. Kenttiä on yhteensä 12, joten tilaa riittää niin aloittelijoille kuin kokeneemmille luistelijoille. Omien luistelutaitojen hiomisen lisäksi jäälle voi tulla porukalla – milloin viimeksi olet pelannut jääkiekkoa?

Jos Suomen talvisää ei näytä parhaita puoliaan, Kankaanpään jäähalli tarjoaa maksuttomia yleisöluisteluvuoroja aina sunnuntaisin. Ulkojäiden reaaliaikaisen jäätilanteen voi tarkistaa kätevästi täältä.

Tarkemmat tiedot luistelupaikoista löydät täältä.

 

Geopark hurmaa ympäri vuoden – myös talvella

Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin talvi tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia niin retkeilijöille kuin muidenkin talvilajien ystäville. Alueella on satoja kilometrejä hoidettuja latuja ja metsäsuksilla, liukulumikengillä tai perinteisillä lumikengillä voit valita reittisi itse! Geoparkissa on myös lukuisia hienoja laavuja, kotia ja muita taukopaikkoja, joissa on polttopuita kävijöiden vapaasti käytettävissä.

Geoparkissa on mahdollista myös talvipyöräillä! Jämillä on 23 km mittainen fatbike-reitti, jota ylläpidetään lumiseen aikaan yksinomaan pyöräilijöitä varten. Polje Hämeenkankaan harjumaisemissa, poikkea ihastelemaan myös talvella pulppuavia Uhri- ja Kylmänmyllynlähteitä ja pidä taukoa laavulla nuotion äärellä.

Lisätietoa ulkoilumahdollisuuksista sekä palveluista löydät täältä.

 

Uskallatko pulahtaa avantoon?

Talviuinti on kasvattanut suosiotaan, ja moni on jäänyt suorastaan koukkuun kylmään veteen kastautumiseen. Suosittuun talviaktiviteettiin löytyy myös Kankaanpäästä useita uintipaikkoja – lähde siis sinäkin kokeilemaan talviuintia!

Lisätietoa talviuintipaikoista löydät täältä.

 

Uimalakki päähän ja menoksi

Jos kelit eivät kutsu ulkoilemaan tai avannon kylmä vesi ei houkuttele, Kankaanpäässä on mahdollista pulikoida myös sisätiloissa! Vuosina 2018–2019 peruskorjattu uimahalli sijaitsee liikuntakeskuksen yhteydessä. Allasalueelta löytyy 25 metrinen iso allas, monitoimiallas, jossa on liukumäki ja hierovat suihkut sekä pikkuallas. Uudistetut puku- ja pukuhuonetilat ovat toimivat ja viihtyisät.

Uimahallin aukioloajat ja lisätiedot löydät täältä.

 

Kuva: Laura Koivumäki