Uimapaikkoja joka polskijan makuun

Kesäinen ilmakuva Rivieran rannalta, suihkulähde kohoaa korkealle ja ihmisiä on uimassa.

“Riviera” tarjoaa vesipedoille kaksi laituria, uimaradat ja hyppylautan. Viihtyisältä rannalta löytyy myös muita aktiviteetteja. Kuva: Martti Tikka / Kuvaseura Pikseli

Kankaanpäästä löytyy useampi uimaranta ja lisäksi maauimala kesälomailijan iloksi. Virkistävä pulahdus tuntuu erityisen hyvältä vaikkapa pyöräilylenkin, frisbeegolfin tai taidenäyttelykierroksen jälkeen.

Ruokojärven uimaranta, “Riviera” 

Ruokojärven uimaranta on kaunis ja vehreä alue alle kilometrin päässä torilta. Rannalla voi harrastaa uinnin lisäksi vaikkapa frisbeen heittoa ja lentopalloa. Alue sopii myös lapsille mataline rantoineen ja leikkipuistoineen. Kesäisin palvelujaan tarjoaa myös Ravintola Rivieera 

Sijainti: Tapalankatu 7, Kankaanpää 

Venesjärven uimaranta, laituri ja liukumäki

Venesjärven uimaranta 

Venesjärven uimarannalla on iso laituri ja nurmialue. Hitaasti syvenevä ja hiekkapohjainen ranta sopii hyvin myös lapsille. Rannalla on puucee ja pukukopit sekä pieni vesiliukumäki. 

Sijainti: Venesjärventie 886, Venesjärvi

Niinisalon uimaranta 

Valkiajärven hiekkapohjainen ja hitaasti syvenevä ranta sopii hyvin lapsiperheille. Pienen järven vesi lämpenee kesällä nopeasti. Rannalta löytyy laituri, puucee, pukukoppi, kiipeilyteline ja liukumäki. 

Sijainti: Uimaranta 10, Niinisalo 

Vihteljärven uimaranta ja pukukoppi

Vihteljärven uimaranta 

Kaukojärven rannalla sijaitsevan uimaranta on hiekkapohjainen ja syvenee melko jyrkästi. Rannalla on pukukopit ja puucee. 

Sijainti: Laviantie 1345, Vihteljärvi 

Honkajoen uimapaikat 

Jyllin leirikeskuksen uimapaikka

(Honkajoen VPK:n ylläpitämä)
Sijainti: Pukarantie 1123, Honkajoki 

Santaniemen uimapaikka

(APV-kyläyhdistyksen ylläpitämä)
Sijainti: Vatajantie 568, Vatajankoski 

Paljon ihmisiä maauimalassa
Kuva: Olli Jurva

Kuninkaanlähteen maauimala 

Kuninkaanlähteen karavaanarialueen maauimala on avoinna kaikille kävijöille kesäkuun alusta elokuun loppupuolelle. Maauimalassa on lämmitetty 25-metrinen allas, matala lastenallas ja hauskanpidon takaava 56 metriä pitkä vesiliukumäki. 

Sijainti: Kuninkaanlähteentie 393, Kankaanpää 

Kesäinen kuva koirien uimarannalta, kuvassa laituri ja puiston penkki.

Koirauimaranta

Kankaanpäässä on virallinen uimaranta myös koirille! Koiria voi uittaa Ruokojärven itäpuolella sijaitsevalla ns. vanhalla uimarannalla osoitteessa Laviantie 269, Kankaanpää