Yhdessäoloa ja hikiliikuntaa – pulkkamäessä viihtyy koko perhe!

Iloinen tyttö laskee pulkkamäkeä sinisellä liukurilla.

Ajatteletko, että pulkkamäki on pelkästään lasten paikka? Karista jumiutuneet ajatusmallisi, sillä pulkkamäki sopii talviaktiviteetiksi ihan jokaiselle! Kankaanpään pulkkamäissä nauru raikaa ja hiki virtaa – pulkkamäessä tarpominen on nimittäin mitä hauskinta hyötyliikuntaa. 

Kirkas talvipäivä, raikas ilma ja aurinkokin sattuu vielä paistamaan. Miksi mennä kuntoilemaan sisätiloihin, kun ulkonakin voi hauskanpidon lomassa hikoilla? Ja mikä parasta, pulkkamäkeen voi ottaa mukaan koko perheen. Punaiset posket ja hyvä mieli ovat taatut! 

Pulkkamäet ovat aina avoinna innokkaille laskijoille.

Kankaanpäässä on neljä pulkkamäkeä: Monttu, Ryssänmonttu, Honkalan mäki ja uusimpana tulokkaana Risen liikuntapuiston pulkkamäki. Monttu on pulkkamäistä kenties tutuin ja suosituin. Ryssänmonttu sijaitsee Niinisalossa. Honkajoella sijaitsevan Honkalan mäen yhteyteen on tehty juuri kuntoportaat, ja samalla kunnostettiin myös mäkeä. Risen liikuntapuiston pulkkamäki puolestaan avattiin käyttöön tänä vuonna, ja siitä odotetaan keskeisen sijaintinsa vuoksi varsin vilkasta laskupaikkaa. 

Pulkkamäet ovat aina avoinna innokkaille laskijoille. Pulkkamäkiä ei ole erikseen valaistu, mutta jokaisen mäen lähellä on muita valaistuja liikuntakenttiä, joista yltää valonkajetta myös pulkkamäkeen.  

Viisi vinkkiä pulkkamäkeen: 

  1. Huomioi kanssalaskijat ja varo törmäyksiä.
  2. Maltti on valttia, etenkin vauhdissa. 
  3. Jos mäki on liian jäässä, siirrä pulkkailu parempaan päivään.  
  4. Kokeile erilaisia laskuvälineitä: tarvittaessa vaikka jätesäkkikin voi toimia liukurina! 
  5. Pidä hauskaa, anna palaa ja nauti vauhdin huumasta! 

Katso Kankaanpään pulkkamäkien tarkat sijainnit Visit Kankaanpään verkkosivuilta ja lähde mäkeen!