Kankaanpää kutsuu hiihtämään

Hiihtäjä hiihtää ladulla.

Tiesitkö, että Kankaanpäässä on yhteensä 29 hiihtolatua? Eikä ihan mitä tahansa latuja – perinteisten latujen lisäksi Kankaanpäästä löytyy hiihtäjän kulkemisen mukaan valaistu älylatu sekä koiralatu, jossa perheen karvaturrit pääsevät vauhdittamaan hiihtäjiä. Hiihtoreissujen suunnitteleminen on helppoa, kun latujen kunnon voi tarkistaa helposti reaaliaikaisesta latuseurannasta. 

Hiihtäminen on todella suosittu talviaktiviteetti Kankaanpäässä, ja kaupungissa vallitsee vahva hiihtokulttuuri. Hiihtoladuilla viihtyvät sekä perheen pienimmät suksittelijat että teräksiset seniorihiihtäjät. Kankaanpäästä on useampikin kärkitason maajoukkuehiihtäjä ponnistanut maailmalle! 

Kankaanpään ladut ovat ensiluokkaisia, ja monipuoliset vaihtoehdot houkuttelevat joka talvi uudet ja vanhat hiihtoharrastajat kaivamaan suksikassit ja voiteluaineet esiin varaston perukoilta. Latuja löytyy niin keskustasta ja Honkajoelta kuin sivukyliltäkin – laajasta latuvalikoimasta löytyy jokaiselle varmasti sopiva latu. 

Kankaanpäässä on 29 hiihtolatua – mukana myös älylatu ja koiralatu!

Muutama vuosi sitten Kankaanpään liikuntakeskukseen perustettu älylatu houkuttelee hiihtäjiä jopa muista maakunnista asti testaamaan älykästä hiihtämistä. Suositulla 1,5 kilometrin mittaisella älyladulla valaisimet syttyvät ja sammuvat sen mukaan, kuinka hiihtäjä etenee ladulla, ja valojen tehoa säädellään vuorokauden ajan sekä valon tarpeen mukaan. Vuonna 2020 älyladulla hiihdettiin 70 000 kierrosta eli yli 100 000 kilometriä! 

Älylatu on tykkilumilatu. Toinen lumitetuista laduista, Honkalan latu, on kilometrin pituinen valaistu latu, joka sijaitsee Honkajoella. Muut ladut ovat luonnonlumilatuja, ja niiden kunnon, vaikeustason ja valaistustiedot voi tarkistaa reaaliaikaisesta järjestelmästä. Valaistujen latujen valot syttyvät hämärän tullessa ja sammuvat klo 22 lukuun ottamatta älylatua, jossa voi hiihtää vaikka yötä myöden. 

Lähde sinäkin testaamaan Kankaanpään latuja!

Ladut ja luistelupaikat Kankaanpäässä