Tenavaleiri tuo vipinää Kankaanpäähän

Lapsia pesäpalloleirillä leirimaskotin kanssa

Kuten Naperoleiri 2019 myös Tenavaleiri 2023 tulee olemaan kaikkien aikojen suurin oman ikäluokkansa leiri joukkuemäärällisesti.   Kuva: Martti Tikka / Naperoleiri 2019

Kankaanpään Maila ry ja Mailajuniorit ry järjestävät 2.–7.7. valtakunnallisen pesäpalloleirin, jonne on ilmoittautunut 120 joukkuetta eli noin 1700 pääosin 10–12-vuotiasta leiriläistä. 

Valtakunnallinen pesäpalloleiri tuo vipinää ja vilskettä Kankaanpään pesäpallokentille ja katukuvaan. Joukkueita saapuu yhteensä 55 eri paikkakunnalta ympäri Suomen ja joukkueiden mukana saapuu tietysti myös huoltojoukkoja ja kannustajia. Pisimmältä saapuvat Napapiirin Pesis-Team Rovaniemeltä (~650 km) ja Simon Kiri Simosta (~525 km). Kaukaa saapuvat joukkueet tulevatkin leirille jo lauantaina. Leirille on tulossa myös 122 nuorisotuomaria ja lisäksi nuorten tuomareiden tueksi on tulossa myös kymmenisen tuomaritarkkailijaa. Leirillä pelataan E-tyttöjen sekä E-poikien kilpa- ja pelisarjat. 

Maiju-maskotti
Leirillä voit nähdä myös paikallisten pesäpalloseurojen maskotit Maijun ja Kamun. Kuva: Martti Tikka

Leirit ovat pesiskesän kohokohtia 

Pelaajille on tärkeää, kun pääsee pelaamaan paljon ja viettämään aikaa oman joukkueen kanssa. Leireiltä tarttuu mukaan usein myös uusia ystäviä ympäri Suomen. Leirin kohokohtia ovat tietysti disco-ilta ja kaikissa sarjoissa pelattavat ItäLänsi-ottelut. Leirit ovat tärkeitä paitsi pelaajille niin myös järjestäville seuroille sekä paikkakunnalle. Pesisleireille on tapana lähteä koko perheen voimin katsomaan ja kannustamaan omaa joukkuetta. Väkeä on siis liikkeellä enemmän kuin perinteisillä torstain toripäivillä. Ruuhkaa saattaa muodostua liikenteen lisäksi myös paikallisissa palveluissa. Kankaanpään majoituskapasiteetti ainakin jo pullistelee leiriväkeä ja moni yksityinenkin on saanut kohteitaan vuokrattua. 

Leiriläiset majoittuvat koulumajoituksessa Kankaanpään keskustan alueen koulujen lisäksi myös Honkajoen kouluissa. Leiriläiset ruokailevat keskitetysti Pohjanlinnan koululla. Pelikenttiä on ympäri Kankaanpäätä; harjoituskentille tehdään useampi kenttä ja lisäksi kenttiä on pesäpallostadionilla, Myllymäen kentällä, Keskustan koulun kentällä, Niinisalon varuskunnan kentällä, Vihteljärven koulun kentällä, Sataedun kentällä, Hongon koulun kentällä sekä Pomarkun pesäpallostadionilla. Leiriläisiä tullaan siis varmasti näkemään myös Kankaanpään katukuvassa, sillä iso osa kentistä sijaitsee kuitenkin kävelymatkan päässä. 

Kaikki ovat tervetulleita katsomaan leiripelejä 

Tervetuloa seuraamaan leiriotteluita pesiskentille ja poikkeamaan myös kenttien kioskeissa. Leirin ohjelman löydät osoitteesta tenavaleiri.fi ja seurata kannattaa myös somessa @tenavaleiri2023. Ottelut, joita ehdottomasti kannattaa lähteä koko perheen kanssa katsomaan ovat leirin ItäLännet keskiviikkona 5.7. klo 1721 sekä finaalipelit perjantaina 7.7. Pojat pelaavat tuolloin Kankaanpään pesäpallostadionilla ja tytöt harjoituskentällä. 

iloinen talkoolainen pyöräilee
Talkootehtäviä löytyy monenlaisia, joten kaikille löytyy varmasti mieleistä tehtävää. Kuva: Juha Levonen / Naperoleiri 2019

Leirin järjestelyt hoidetaan talkoovoimin

Kankaanpäässä on Tenavaleiri järjestetty aikaisemmin yhden kerran vuonna 2008, jolloin mukana oli 90 joukkuetta. Viimeksi Kankaanpäässä oli valtakunnallinen Naperoleiri vuonna 2019. Leiri sai tuolloin paljon positiivista palautetta muun muassa erinomaisesta ruuasta, sujuvasta ruokahuollosta ja lyhyistä kulkuetäisyyksistä. Kuten Naperoleiri 2019 myös Tenavaleiri 2023 tulee olemaan kaikkien aikojen suurin oman ikäluokkansa leiri joukkuemäärällisesti.  

Leiri on iso ponnistus sen järjestäjille. Talkoolaisia on tällä hetkellä koossa noin 80 henkeä, lisää siis vielä tarvitaan. Pienikin apu otetaan kiitollisena vastaan. Kaikille löytyy varmasti mieleistä ja omaan aikatauluun sopivaa tehtävää. Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat olla avuksi!  

Yhdessä nämä luodaan ja isolla porukalla tehdään. Tehdään yhdessä tästä kaikkien aikojen pesisleiri! kommentoi leirinjohtaja Jani Mäntylä. 

Talkoisiin voit ilmoittautua osoitteessa mailajuniorit.fi/talkoot