SFC Kuninkaanlähde tarjoaa huipputason palvelut ja miljöön

uimareita Kuninkaanlähteen maauimalassa

“Kunkun” vetonaula eli maauimala on leiriytyjien lisäksi kaikkien muidenkin vesipetojen käytettävissä. Kuva: Olli Jorva

Mikäli etsit täydellistä paikkaa kesäpäivien viettoon, Kuninkaanlähteen karavaanarialue tarjoaa unohtumattoman yhdistelmän luonnonrauhaa ja modernia mukavuutta. SF-Caravan Satakunta ry:n ylläpitämältä alueelta löytyy kivaa tekemistä kaikille vierailijoille ikään katsomatta.

Maamme suosituimpiin kuuluvalla ja useasti palkitulla Kuninkaanlähteen karavaanarialueella vierailee vuosittain noin 40 000 yöpyjää.

– Sesonki painottuu koulujen loma-aikaan ja erityisesti heinäkuuhun. Vieraat piristävät myös Kankaanpään yrityselämää käyttämällä merkittävällä summalla alueemme palveluja, kuvailee SF-Caravan Satakunta ry:n hallituksen jäsen Antti Takala.

“Kunkku” on erityisesti lapsiperheiden suosikki maauimalan ja vesiliukumäen sekä turvallisten leikkipaikkojen vuoksi. Uudehko huoltorakennus Kunkuntupa tarjoaa sosiaalitilat ja laadukkaan keittiötilan vieraiden käyttöön. Alueen palveluihin sisältyvät myös sauna- ja huoltorakennus kioskeineen, itselämmitettävä puusauna, lukumutteri, nuorten nurkka, savustamo, grillikota ja laavu sekä tanssi- ja ohjelmatila.

Aktiivisille lomalaisille alue tarjoaa monipuoliset puitteet harrastamiseen ja ulkoiluun. Aikaa voi viettää vaikkapa minigolfin, frisbeegolfin, tenniksen, biljardin, lentopallon tai skeittauksen parissa. Kunkku Areena on tekonurmella sekä koreilla ja maaleilla varustettu pelikeskus. Aivan vierestä lähtevät Hämeenkankaan luontopolut kutsuvat retkeilemään, marjastamaan ja maastopyöräilemään.

Ympäristönsuojelu ohjaa toimintaa

SF-Caravan Satakunta ry sitoutuu kaikessa toiminnassa ympäristönsuojeluun ja kestävään kehitykseen. Kuninkaanlähteen alueelle on laadittu oma ympäristöohjelma, jonka avulla tähdätään muun muassa energiankulutuksen vähentämiseen.

– Olemme tehneet valtavia panostuksia pyrkiäksemme hiilineutraalisuuteen ja nollaenergiatasoon. Merkittävimpänä toimenpiteenä päärakennuksen katolle on asennettu 140 aurinkopaneelia ja lisäksi meillä on ilma-vesilämpöpumppuja. Näiden pitäisi jatkossa kattaa allas ja saunaosaston kova sähkönkulutus, Antti Takala kertoo.

Ympäristöohjelman mukaisesti alueella on kiinnitetty huomiota esimerkiksi asianmukaisiin jätteiden keräys- ja kierrätyspisteisiin, veden käytön tarkkailuun, kertakäyttötuotteiden vähentämiseen sekä luontoystävällisiin siivoustarvikkeisiin ja puhdistusaineisiin.

 

Tutustu Kuninkaanlähteen alueeseen, palveluihin ja tapahtumiin osoitteessa sfcsatakunta.fi