Piruetit pyörimään ja ylämummot verkkoon Kankaanpään luistelukentillä

Luistelujää Kankaanpäässä.

Pakkaspäivänä kannattaa ottaa suunta jollekin Kankaanpään lukuisista luistelukentistä. Ja jos Suomen talvisää ei näytä parhaita puoliaan, sunnuntaisin voi suunnata Kankaanpään jäähalliin maksuttomille yleisöluisteluvuoroille harjoittelemaan luistelukuvioita. 

Kankaanpäässä on 12 luistelukenttää, joissa vierähtää luistelun saloihin uppoutuessa helposti tunti jos toinenkin. Kenttiä pidetään hyvässä kunnossa: niitä käydään auraamassa, harjaamassa ja jäädyttämässä tarpeen mukaan joka päivä  myös viikonloppuisin. Luistelukenttien kuntoa ei tarvitse suinkaan arvuutella, vaan jäätilanteen voi tarkistaa helposti reaaliaikaisesti päivittyvästä seurantapalvelusta 

Myllymäen luistelukenttä (Joukasenkatu 39) lienee Kankaanpään luistelupaikoista vilkkain. Siellä perheen pienimmätkin pääsevät rauhassa harjoittelemaan ensipotkuja, sillä suurehkolla luistelukentällä on tilaa temmeltää, ja kentällä ei myöskään ole jääkiekkomaaleja.  

Kiekkoilijoiden puolestaan kannattaa valita peliareenaksi Kankaanpään keskustan koulun kaukalo (Kappelinkatu 4), jossa saa vapaasti laukoa maaleja ja treenata pelikuvioita. Lisää kaukaloita löytyy Kankaanpään eri kylistä. Niihin kannattaa suunnata päivällä luonnonvalon aikaan.  

Sunnuntaisin innokkaat luistelijat ovat tervetulleita Kankaanpään kaupungin yleisöluisteluvuoroille jäähalliin. Kello 9–10 hallissa on mailattomien vuoro, ja heti perään kello 10–11 on mailallinen vuoro. Vuorot ovat maksuttomia, ja luistelijat voivat halutessaan käyttää jäähallin pukuhuoneita vaatteiden vaihtoon.