Pienessä on puolensa – jouluvalmisteluterveiset Kankaanpäästä

Rauhallista joulua Visit Kankaanpäästä.

Joulutähtien loistetta ihaillen kurvaan autoni torille, parkkeeraan ja tsekkaan torin ympäriltä erikoisliikkeet. Jo ensisilmäilyllä havaitsen, että tarjonta on monipuolista. Päätän tehdä tarkastelua tarkemmin kahvilasta käsin.

Torin kulmalla kahvipaikka houkuttelee astumaan sisään. Kahvilan tunnelma vastaa mielikuvaa, jonka ehdin ulkoapäin muodostaa: nostalginen, kotoisa ja lämminhenkinen. Tilatessa kiittelen torialueen ilmaista ja isoa parkkitilaa – harvinaisuus, josta tulee hyvälle tuulelle.

Korvapuustin ja kupposen lomassa tarkastelen lahjalistaa: Aapolle luistimet, äidille korvakorut, Sannalle hiihtolasit, anopille lempivoidetta, Karille kerrasto ja isälle nahkakäsineet. Kahvilasta saamieni vinkkien perusteella löydän lahjalistalta kaiken aivan tästä torin ympäriltä, ilman suuria siirtymiä.

Ostospäivääni siivittää hyvä lounas toriravintolassa. Aivan läheltä toisesta kahvilasta nappaan mukaani ihanaa suolaista piirakkaa – salaatti kylkeen ja päivällinen perheelle on valmis. Kuin huomaamatta silmiin osunut valokuvaamo muistuttaa, että passikuva on hankkimatta helmikuussa uusittavaan passiin. Kas, menen sisään, otamme kuvat ja löydän matkaani vielä kauniit kehykset perhekuville sekä pari yllätyslahjaa sisustusta rakastaville. Valokuvaamon lähettyviltä matkaan tarttuu myös ihana uusi joulumekko: punainen ja ah, niin pehmeä päällä.

Hymyillen astelen kohti autoani, enkä suo ajatustakaan mahdollisuudelle parkkisakoista. Asettelen valmiiksi paketoidut kauniit paketit auton takapenkille ja vilkaisen ostoslistaani: kaikki hankinnat tehty. Suuntaan vielä ruokakauppaan ja huoltoasemalle, jonka jälkeen ajelen tyytyväisenä kotiin.

Lahjat hankittu, tankki täynnä ja viikonlopun ruokahankinnat tehty. Iltaruokakin on perheelle valmiina. Tänään taitaa tulla kiva ilta, kun olo on monta stressin aihetta kevyempi ja huoleton. Jospa tänään pelaisimme koko perheen voimin, ajattelen ja hymyilen. Virittäydytään joulutunnelmaan. Pienessä kaupungissa on puolensa.

Nukkumaan käydessäni kertaan vielä miehelleni onnistunutta ostospäivää. Kankaanpäästä löytyy kaikkea. On urheiluliikkeitä, kahviloita, useita ravintoloita, optikkoliikkeitä, kemikalio, vaateliikkeitä, kenkäkauppa, kirjakauppa, marketteja ja monen monta muuta. Erikoisliikkeiden paras puoli on asiantuntijan palvelu: sitä annetaan henkilökohtaisesti alusta loppuun ja hankinnassa opastetaan. Niin helppoa ja niin ketterää. Huomenna taidan ulkoilla hieman, koska lahjojen perässä ei tarvitse enää juosta.

Tarinan henkilö on fiktiivinen, pienessä kunnassa asuva naimisissa oleva 48-vuotias kahden teini-ikäisen äiti, joka viettää perinteistä perhejoulua. Jouluhankinnat tehdään usein lähellä sijaitsevassa isommassa kaupungissa.