Lumoudu talvisesta Geoparkista

metsäpeuroja Lauhavuoren kansallispuistossa

Metsäpeuraperhe Lauhanvuoren kansallispuistossa. Kuva: Ismo Nousiainen / Taikapolku

Geoparkin talvi on retkiä hiljaisten soiden koskemattomille hangille, hiihtolenkkejä hyvin hoidetuilla laduilla, pulkkailua huimissa mäissä, evästelyä nuotion äärellä ja paljon muuta. Anna talvisen luonnon hurmata sinut, nauti yritysten tarjoamista palveluista ja rentoudu!

Upeita luontoelämyksiä

Geopark-alueen kansallispuistot, Lauhanvuori ja Kauhaneva-Pohjankangas, sekä muut lukuisat retkikohteet tarjoavat monia sykähdyttäviä luontoelämyksiä myös talvella. Lauhanvuoren kansallispuistossa voit kohdata vaikkapa metsäpeuroja! Huomioithan, että kaikki kohteet eivät välttämättä ole saavutettavissa autolla, mikäli lunta on paljon. Tiet useisiin kohteisiin aurataan kuitenkin  säännöllisesti.

Koe Geoparkin soiden rauha koskemattomilla hangilla hiihtäen. Avarat ja hiljaiset suot tarjoavat talviaikaan ainutlaatuisia elämyksiä. Metsäsuksilla pääset sellaisiin paikkoihin, joihin sulan maan aikana ei ole asiaa. Geoparkin talviseen luontoon voit tutustua myös lumikenkäillen ja Geoparkissa pääset myös talvipyöräilemään!

Laskiaisrieha Viinitila Meggalassa

Tule mukaan Viinitila Meggalan iloiseen talvitunnelmaan, tilan perinteiseen Laskiaisriehaan sunnuntaina 19.2.2023 klo 12-16. Viinimyymälä ja kahvila aukeavat jälleen yleisölle joulutauon jälkeen.

  • Hevosajelua ja talutusratsastusta
  • Hernekeittoa ja laskiaispullia
  • Arvontaa ja kasvomaalausta
  • Lumitilanteen salliessa pieni pulkkamäki

Lisätietoa tilan emännältä Sofia Latvajärveltä, puh. 050 355 3878 sekä Meggalan verkkosivuilta

Tulistele taukopaikoilla

Retken kohokohta on evästely nuotion äärellä. Voit ostaa valmiit retkiherkut mukaasi alueen kahviloista ja ravintoloista. Lumoudu nuotiotulen verkkaisesta loimusta ja kuuntele rauhassa ympäröivän luonnon ääniä.

Geoparkissa on paljon hienoja taukopaikkoja, joissa voit tehdä tulet ja viettää aikaa nuotion äärellä. Useimmilla taukopaikoilla on polttopuita kävijöiden vapaasti käytettävissä. Nuotiopaikat löydät kartalta zoomaamalla.

Koe Geopark jo kotona

Geopark-alueen asukkaisiin, kulttuuriin ja luontoon voit tutustua jo etukäteen In a blink of an eye -videon avulla. Mitä me näemme silmänräpäyksessä, on miljardien vuosien geologisen kehityksen tulos.

Katso video YouTubessa ja nauti!

 

Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä: Lumoudu talvisesta Geoparkista