Liikunnan ja luonnon ystävälle

Liikuntakeskuksen ulkokuntosali

Kankaanpää tarjoaa liikunnan ja luonnon ystävälle lukuisia vaihtoehtoja. Kauniit kangasmaastot ovat oivallisia retkeilyyn ja pyöräilyyn ja kaupungin lukuisat lähiliikuntapaikat odottavat käyttäjiään! Katso tästä vinkit aktiiviseen lomaan!

Liikunnan riemua ja luonnon ihmeitä

 • Kankaanpäästä löytyy lähes sata liikuntapaikkaa. Testaa ensin vaikka Montun Leijonaportaat ja liikuntakeskuksen ulkokuntosali! Niinisalosta löydät varuskunnan liikuntapuiston, jossa on tosikuntoilijalle kunnon Crossfit-center ja esterata. Tästä löydät kaikki lähiliikuntapaikat.
 • Kaupungin liikuntakeskuksen tenniskenttä sijaitsee skeittipuiston vieressä liikuntakeskuksen sisääntulotien varressa. Voit varata oman vuorosi suoraan verkon välityksellä: Liikuntakeskuksen tenniskenttä
 • Kankaanpää kuuluu Lauhanvuori-Hämeenkangas UNESCO Global Geopark -alueeseen. lhgeopark.fi -sivustolla pääsee tutustumaan Geopark-alueeseen, sen kansainvälisestikin merkittävään geologiaan ja luontoon, tärkeimpiin kulttuurikohteisiin ja houkuttelevimpiin palveluihin sekä hankkimaan tarvitsemansa majoituksen, aktiviteetteja ja muita palveluja.
 • Hämeenkangas on monipuolinen harrastus- ja retkeilyalue, joka ulottuu Kankaanpäästä aina Jämijärvelle ja Ikaalisiin saakka. Hämeenkankaan alueen aktiviteetit ja mahdollisuudet löytyvät laajimmin Luontoon.fi -palvelusta.
 • Kankaanpäässä on hyviä reittejä pyöräilyn ja maastopyöräilyn harrastamiseen. Ota oma pyörä alle tai vuokraa sellainen vaikkapa Kuninkaanlähteeltä tai Kunnonlähteeltä. Suosittuja ovat maastopyöräilymaanantait, niistä löydät lisätietoja järjestäjän eli Sataelämystä ry:n Facebook-sivulta.
 • Kankaanpää on aktiivinen suunnistuspaikkakunta. Paikallinen suunnistusseura Kankaanpään Suunnistajat järjestää viikoittain ohjatun kuntosuunnistustapahtuman ajanottoineen ja suunnistamaan voi lähteä myös omatoimisesti. Myös Honkajoen Seudun Urheilijoiden suunnistusjaosto järjestää mm. kuntosuunnistusta Honkajoen alueella.
 • Kankaanpäässä on yhteensä 5 eri tahojen ylläpitämää frisbeegolfrataa. Esimerkiksi keskustan alueella Myllymäessä on aloittelijoille sopiva 9-väyläinen puistorata ja Viidentienristeyksestä lähtee 18-väyläinen kilparata, jossa on järjestetty useita Suomen Frisbeegolfliiton kilpailuja.
 • Penkkiurheilijallekin sopivaa menoa tarjoavat Kankaanpään Mailan ja Mailajunioreiden pesispelit. Kotipelit pelataan Pohjanlinnan pesäpallostadionilla.
Montun leijonaportaat

Välitankkaus

 • Herkkuhampparit, pitsat ja salaatit nautit Xmealissa torin laidalla. Tiesitkö, että ravintolaketjulla on juuret Kankaanpäässä? Samassa yhteydessä toimii myös Bar & Grill Varikko, jonka seiniä koristavat moottoriurheilija Toni Vilanderin keräämät muistoesineet kuten Teemu Selänteen pelipaita ja Kimi Räikkösen ajohaalarit.
 • Vuonna 1996 Kankaanpäähän rantautuneen Ege Kebab & Pizzeria -ravintolan rullakebab on saanut varuskuntakaupungin varusmiesten keskuudessa lempinimen norsunjalka. Tällä annoksella pärjää varmasti pitkälle.
 • Oletko jo testannut legendaariset “Sotkun” munkkikahvit? Sotilaskodin yhteydessä toimii oma leipomo, jossa valmistetaan pääosa tarjolla olevista leipomotuotteista. Ennen varuskunnan pääportteja sijaitseva sotilaskoti henkii varuskunnan historiaa ja onkin monelle pysähdyspaikka myös oman varusmiespalveluksen muistoihin.
 • Katso näistä linkeistä muut herkuttelumahdollisuudet:
superpesistä

Levon paikka

frisbeegolf

Muut palvelut