Koe lapsuuden kesät uudelleen Kankaanpäässä

Koe lapsuuden kesät uudelleen Kankaanpäässä

Muistatko ne lapsuuden kesät, kun pyöräilit kavereiden kanssa uimarannalle, pyyhe kaulan ympäri heitettynä ja vanhan mummopyörän ketjut kitisten? Jo aamulla aurinko lämmitti ihoa, vaikka ilmassa olikin vielä raikas kesäaamun kirpeys. Kankaanpäässä voit kokea lapsuuden kesät uudelleen – hyppää pyörän selkään, ja hurauta rannalle, eväät tarakalla ja mieli avoinna.

Kankaanpäässä on useita uimarantoja, joihin polkee näppärästi vaikka vuokrapyörällä. Matkalla voit pysähtyä ihastelemaan taidetta, tai nauttia muista kaupungin tarjoamista palveluista.

Uimaan, mars!

Lähinnä keskustaa sijaitseva Ruokojärven uimaranta, eli Riviera, on kaunis, vehreä alue, jossa voi uinnin lisäksi heitellä frisbeetä, pelata erän lentopalloa tai nauttia kesäaikaan palvelevan Ravintola Rivieeran terassista. Vesipedoille on tarjolla hyppylautta ja uimaradat.

Kauppatorilta matkaa Rivieralle kertyy alle kilometrin verran, joten rannalle on helppo suunnata myös jalan esimerkiksi toripäivän jälkeen. Kokoa toriherkut eväskoriin ja nauti Kankaanpään maistuvasta kesästä!

Hieman pidemmällä, vajaan kymmenen kilometrin pyöräilyn päässä keskustasta, sijaitsee Niinisalon uimaranta. Pieni järvi lämpiää usein nopeasti, ja lämpimiin vesiin pääsee uiskentelemaan jo muutamien hellepäivien jälkeen. Pulahdus järvessä tuntuu erityisen makealta lähimaastossa tehdyn metsälenkin tai frisbeegolf-kierroksen päätteeksi. Rannalla on kiipeilyteline, liukumäki, puucee ja pieni pukukoppi.

Kesähelteellä viilentävästä vedestä nauttivat ihmisten lisäksi myös karvaiset kaverimme: koiria voi uittaa Kankaanpäässä Ruokojärven itäpuolella sijaitsevalla niin sanotulla vanhalla uimarannalla, johon käännytään Laviantieltä.

Verestä lapsuuden kesien muistoja ja ota suunnaksi uimaranta! Katso kaikki Kankaanpään uimarannat täältä.

Kuninkaanlähteen maauimala

Yksi Kankaanpään ikonisimpia paikkoja on Kuinkaanlähteen karavaanarialue ja sen yhteydessä toimiva maauimala. Monilla kankaanpääläisillä on lämpimiä kesämuistoja alueelta jo lapsuudesta, sillä maauimala on rakennettu jo 1960-luvulla, ja karavaanarialuekin on ehtinyt palvella asiakkaitaan jo yli kolmen vuosikymmenen ajan.

Alue on karavaanareiden suuressa suosiossa ja alueella sijaitseva maauimala on auki kaikille kävijöille. Perheen hurjapäät nauttivat maauimalan vesiliukumäestä, mutta nostalgiannälkään riittää jo pelkkä nurmikolla loikoilu. Lämmitettävällä altaalla varustettu uimala aukeaa kesäkuun alussa ja on avoinna elokuun loppupuolelle asti.

Kuninkaanlähteellä on myös monia muita aktiviteetteja, jotka ovat kaikkien kesänviettäjien käytössä. Lapset viihtyvät esimerkiksi alueen leikkipuistossa, minigolf taas sopii kesäpäivän aktiviteetiksi koko perheelle. Alueen kioskista ostettujen eväiden voimalla Kuninkaanlähteellä viihtyy vaikka koko päivän.

Pysähdy taiteen äärelle

Siinä missä lapsuuden kesät vierähtivät uimarannoilla, aikuisempi maku saattaa kaivata myös muuta tekemistä. Kankaanpää tunnetaan taiteestaan. Kauniilla säällä kannattaa tutustua taidekehään: se on yli sadan, pysyvästi kaupunkimiljööseen sijoitetun, taideteoksen vähitellen täydentyvä kokonaisuus. Taidekehään voi tutustua kävelemällä Taidepolkua tai pyöräilemällä kehän ympäri. Taidekehä on kokonaisuus, jossa taideteos, ympäristö ja maisema kohtaavat upealla tavalla.

Sadepäivänä taiteenystävien kannattaa suunnata taidegallerioihin tai vaikkapa kuvataidetta ja paikallista historiaa esittelevään museoon. Tai mitä jos piipahtaisit kirjastossa? Kankaanpään kirjastossa vierailua eivät rajoita edes aukioloajat, vaan kirjastossa voi asioida ja oleilla omatoimisesti joka päivä kello 7–21. Sopii niin aamu- kuin iltavirkuille kesälomalaisille!