Kaupungin uudessa matkailun infopisteessä voi tutustua Geoparkin tarinaan ja kohteisiin

yleiskuva infopisteen tiloista

Kankaanpään kaupungin uusi matkailun infopiste on valmistunut valtatie 23 varteen Jyllinmäkeen, liikekeskus Korpelankulmasta vuokrattuun tilaan. Kaupungin oman matkailusisällön lisäksi uusi piste lisää merkittävästi Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin näkyvyyttä pysyväisnäyttelyn myötä.

-Tällä sijainnilla infopiste toimii kaupungin ja Geoparkin Satakunnan puolen, lännestä alueelle saapuvien matkailijoiden ja muiden tiellä kulkevien pääopastuspisteenä ja porttina alueelle ja Kankaanpäähän. Paikka on liikenteellisesti yksi kaupunkimme vilkkaimmista, toteaa kaupungin elinkeinojohtaja Marko Rajamäki.

Kaupungin matkailumarkkinoinnin keskeisiä kanavia ovat Visit Kankaanpää -verkkosivut, sosiaalisen median kanavat ja kaupunkisovellus. Digitaalisten kanavien ohella näkyvyyttä tarvitaan myös fyysisessä kaupunkiympäristössä ja kaupungin sisääntuloväylillä. Kaupungin pääsisääntuloväylät saivatkin uudet tervetulokyltit alkuvuoden aikana.

-Infopisteen avulla tavoitamme paremmin juuri niitä vierailijoita ja ohikulkijoita, jotka eivät seuraa muita kanaviamme. Infossa on näyttelyn lisäksi tarjolla perinteistä esitemateriaalia ja mukaan voi napata myös juuri ilmestyneen kaupungin Kesälehden, vinkkaa kaupungin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Leena Kuusimäki.

Näyttelykonsepti toteutettiin Löydä LH Geopark -hankkeen myötä, jonka tavoitteena oli lisätä alueen näkyvyyttä ja saavutettavuutta. Hankkeen avulla uudistettiin myös Kankaanpään alueella olevia Geoparkin opastetauluja. EU:n maaseuturahaston osarahoittaman hankkeen hallinnoijana toimi Metsähallitus ja osatoteuttajana Lauhanvuori – Hämeenkangas Geopark ry.

Uuden infopisteen lisäksi kaupungin ja Geoparkin esittelymateriaalia on edelleen saatavilla myös pääkirjastosta, kahvila Postellista, Kankaanpään Galleriasta, Kunnonlähde Kankaanpäästä sekä Geoparkin materiaalia myös Honkahovista.