Huippuluokan elämyksiä moottoriurheilun ystäville

Rallicross kisat Pesämäessä

Kuva: RX Masters / Tonigraphs

Hurjat nopeudet, jännitystä ilmassa ja adrenaliini virtaa suonissa – tervetuloa Pesämäen Moottoriurheilukeskukseen Kankaanpään Honkajoelle! Keskus tarjoaa unohtumattomia elämyksiä niin kilpailijoille ja harrastajille kuin yleisöllekin.

Pesämäen Moottoriurheilukeskuksessa on laadukkaat puitteet kansainvälisten ja kansallisten moottoriurheilukilpailujen järjestämiseen. Yksi keskuksen vahvuuksista on sen monipuolisuus; viisi erilaista rataa mahdollistavat runsaan lajivalikoiman. Alueen radat ovat moottorirata, karting/ minimoto, jokamiesluokka/rallicross, motocross/moottorikelkkailu ja tractor pulling.

Pitkät suorat, haastavat mutkat ja motocross-radan hyppyrit takaavat sekä kilpailijoille että katsojille jännitystä ja vauhdin hurmaa. Katsomot mahdollistavat hyvän näkyvyyden radoille. Pesämäessä on ollut tänä vuonna jo neljä kilpailua ja kolme on vielä jäljellä.
Heinäkuun 8. ja 9. päivä ajetaan IAME Series Finland -kartingkilpailu ja 26. elokuuta vedetään Tractor Pullingin SM, jossa on mukana Suomen huiput. Syyskuun 23. päivä on vielä Finnish Drift Series Finland -sarjan finaali, luettelee kisajärjestelyistä vastaava Marko Ylinen.

Tasokkaisiin kisoihin odotetaan tuhansia katsojia. Ylisen mukaan on kiinnostavaa, kuinka uutena kilpailusarjana tänä vuonna olevan Drift Series Finlandin finaali tuo yleisöä Pesämäkeen.

Puitteet monenlaisille tapahtumille

Moottoriurheilukeskuksen toiminnasta vastaa vuonna 1986 perustettu Honkajoen Moottorikerho ry. Puitteet ovat hienossa kunnossa vuosien määrätietoisen kehittämistyön seurauksena.

– Pesämäen alue sopii moottoriurheilukisojen lisäksi hyvin myös muiden tapahtumien, kuten messujen tai ulkoilmakonserttien järjestämiseen laajojen kenttä- ja pysäköintialueiden ansiosta, Ylinen muistuttaa.

Keskuksen kahvio- ja huoltorakennus Motohaussi tarjoaa yleisölle tapahtumien aikana purtavaa ja siellä sijaitsevat wc-tilat. Rakennuksen suurelta, kaksikerroksiselta terassilta on mahtavat näkymät kilpailupaikoille kahdesta suunnasta. Rakennuksessa toimivat myös kisojen toimisto ja kilpailijoiden huoltotilat. Lisäksi yläkerrassa on noin 50 henkilön kokoustila ja majoitusmahdollisuus 20 henkilölle.

Alueelta löytyy tietenkin myös varustellut varikkoalueet kaikille lajeille sekä katsastus eli Syyniparkki. Majoittua voi huoltorakennuksen lisäksi laajoilla, sähköistetyillä leirintäalueilla.

Mikäli haluaa kokea vauhdin hurmaa, mutta ei halua ajaa itse, voi tilata yhdistykseltä ajattamistapahtuman. Tällöin ammattikuljettajat kyyditsevät osallistujia keskuksen omilla autoilla.

Katso lisää: pesamaki.fi