Geopark kutsuu retkeilemään

retkeilijät Katikankanjonissa

Monipuoliset patikointi- ja pyöräilyreitit, upeat luonto- ja kulttuurikohteet sekä uniikit kesätapahtumat kutsuvat tutustumaan läntisen Suomen luontomatkailuhelmeen – Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkiin.

Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistossa tutustut upeaan erämaiseen suoluontoon. Haapakeitaan soidensuojelualue on alueen suurin ja monipuolisin suokohde. Alkukesästä retkipoluilla ilman täyttää huumaava suopursun tuoksu. Kiikaroi lintuja näkötorneista tai pitkospuupoluilta. Loppukesällä voit poimia lakkoja polkujen varrelta täydentämään eväitäsi.

Hämeenkangas tarjoaa luonnossa liikkujille kymmeniä kilometrejä helppokulkuisia reittejä, tiheän taukopaikkaverkoston ja hienoja luonnonnähtävyyksiä. Esimerkiksi taukoamatta pulppuavat Uhrilähde ja Kylmänmyllynlähde lukeutuvat Suomen näyttävimpiin lähteisiin. Löydät Geoparkin taukopaikat kartalta zoomaamalla.

Tutustu Geoparkin monipuolisiin museoihin, ainutlaatuiseen arkkitehtuuriin sekä taiteeseen Kankaanpään Taidekehällä ja teiden varsilla.

Geoparkin kesä on täynnä tapahtumia: ulkoilmakonsertteja, festareita ja kesäteatteria, taidetta ja urheilua monessa muodossa. Esimerkiksi Willi Karvia tarjoaa upeita konsertteja ja teatterielämyksiä 1600-luvun linnakkeesta inspiraationsa ammentaneessa Kulttuurikeskus Skantzissa. Kankaanpäässä on pitkät pesäpalloperinteet, ja tunnelmaan pääset mukaan Kankaanpään Mailan kotipeleissä.

Lue kesäartikkeli kokonaisuudessaan täältä: Geopark kutsuu retkeilemään

Kuva: Mirja Koivisto, Katikankanjoni, Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto