Urheilujuhlan tuntua

Urheilujuhlan tuntua

Naperoleiri 31.7.–4.8. ja nuorten yleisurheilun SM-kilpailut 9.–11.8. Kankaanpäässä!

Kankaanpäässä koetaan tänä kesänä urheilun juhlaa muun muassa yleisurheilun ja pesäpallon merkeissä. Valtakunnallinen Naperoleiri pelataan Kankaanpäässä ja Pomarkussa heinä–elokuun taitteessa ja 16–17-vuotiaiden yleisurheilun SM-kilpailut järjestetään Kankaanpäässä viikkoa myöhemmin, 9.–11.8.2019.

Naperoleiri on alle 10-vuotiaille tarkoitettu pesäpalloleiri. Tapahtumaan odotetaan jopa sataa joukkuetta, mikä tarkoittaa lähes paria tuhatta lasta ja huoltojoukkojen edustajaa. Kannustusjoukot kasvattavat väkimäärää entisestään. Tapahtuma onkin melkoinen ponnistus järjestäjille.

– Leirin saaminen Kankaanpäähän ei ole itsestäänselvyys, vaan tapahtumaa on anottu pesäpalloliitolta. Kisat ovat suuri luottamuksen osoitus, tapahtuman varajohtaja Heini Pasanen kertoo.

Naperoleirin kaltaiset tapahtumat ovat tärkeä voimavara alueen seuroille: leiri tuo näkyvyyttä lajille ja innostaa uusia ihmisiä lajin pariin. Leirin järjestelystä vastaa talkoovoimin kolme seuraa: Mailajuniorit, Kankaanpään Maila ja Pomarkun Pyry.

Talkootyötä tekevät myös yleisurheiluseurat. SM-kisoja on järjestämässä neljä seuraa: Kankaanpään seudun Leisku, Kankaanpään Urheilijat ja Noormarkun Nopsa sekä Parkanon Urheilijat. 16–17-vuotiaiden yleisurheilun SM-kilpailuihin odotetaan jopa 700 urheilijaa huoltojoukkoineen. Tapahtuman aikana paikalla voi olla pari tuhatta henkeä.

Projekti on poikkeuksellisen suuri, sillä näin mittavia kilpailuja ei ole järjestetty Kankaanpäässä yli 20 vuoteen. Tapahtuma on erityisen merkittävä alueen omille nuorille, joille kisat ovat tärkeä näytönpaikka.

– Samalla tulee testattua kisakoneiston kyky järjestää näin mittavia kilpailuja niin toimitsija-, talkoo- kuin majoituskapasiteetinkin osalta, Kankaanpään seudun Leiskun toiminnanjohtaja Tia Kraft toteaa.

Lue lisää Naperoleiristä ja nuorten yleisurheilun sm-kisoista Kankaanpäässä.