Retkellä Kankaanpäässä

Retkellä Kankaanpäässä

Kankaanpäässä tekemistä riittää!

Hyppää mukaan vauhdikkaaseen retkeen ympäri Pohjois-Satakunnan keskusta! Toisin kuin peleissä yleensä, tässä pelissä ei ole lähtöruutua tai maalia. Aloita juuri siitä etapista, mikä tuntuu parhaimmalta, poukkoile reitiltä sinne tänne ja kulje vaikka takaperin. Rattoisa retkipäivä sujuu joko yksin seikkaillen, kaksin nautiskellen tai ryhmärämällä viipottaen. Pelissä menestyminen mitataan kartutetuista kokemuksista ja hymyn leveydestä.

Matkaan mars!

Paistattele Rivieralla

Riviera on lempinimi Rimpirannalle, joka on virallinen nimi Ruokojärven pohjoispäädylle. Paikka on kankaanpääläinen ylpeyden aihe. Pehmeää hiekkaa, aaltojen liplatusta ja aitoa biitsitunnelmaa aivan keskustan kupeessa! Uikkareiden lisäksi pakkaa mukaan ainakin rantalentopallo ja hiekkalelut. Pötköttele nurtsilla kirjan kanssa, herkuttele Ravintola Rivieeran antimilla, pelaa erä häkkifutista tai joogaa auringonlaskussa – ja hei, kuka kiipeää ensimmäisenä kuution yli?

Kerää lisäpisteitä poikkeamalla myös kylien uimarannoilla Venesjärvellä, Vihteljärvellä ja Niinisalon Valkiajärvellä.

Bonus! Karvakuonot puljaavat luvan kanssa virallisella koirauimarannalla Ruokojärven itäpuolella sijaitsevalla vanhalla uimarannalla (Ruokojärven rannan valoristeykseltä n. 400 m Laviaan päin). 

Varo lentäviä kiekkoja!

Kankaanpää on frisbeegolfin luvattu maa. Kiekkoja heitellen voit matkaasi taittaa Kankaanpäässä kahdella eri radalla. Keskustan alueella Myllymäessä on aloittelijoille sopiva 9-väyläinen puistorata ja Viidentienristeyksestä lähtee 18-väyläinen kilparata, jossa on järjestetty useita Suomen Frisbeegolfliiton kilpailuja.

Selvitä Mummolan mysteeri

Käy peremmälle Mummolaan. 60 minuuttia aikaa ratkaista pulmien ja arvoitusten täyteinen mysteerihuone. Täällä tarvitset älyä, luovuutta ja terävän tiimin. Kesän 2019 alusta alkaen Mummolassa on tarjolla ihan uusia kujeita. Kuinka teille käy? Varaa aika ja ota selvää.

Sokeroi suupielet Sotkussa

Huh, jo alkaa olla energiat vähissä. Pinkaise kipin kapin Niinisalon Sotilaskodin makealla munkille. Sokerinen herkku tekee hyvää niin mielelle kuin pelissä etenemisellekin. Päälle kupponen kuumaa. Näin jaksat taas jatkaa. Vasen, yks, kaks, kol, vasen…

Etsi ja piilota kätköjä

Nyt aivan hitaasti, kurkista. Äh. Jatka taas ja odota, nyt kurota. Täälläkö? Hmm. Entäpä tuolla kannon kolossa. Ei – nyt keksin, kyllä. Löytyi! Hurahda geokätköilyyn yksin tai yhdessä lasten kanssa. Varoitus! Tämä, jos mikä, on koukuttavaa puuhaa. Loistava tapa käyskennellä luonnossa ja viettää jännästi letkeää aikaa yhdessä perheen kanssa. Tsekkaa Kankaanpään geokätköt tästä!

Pst! Kätköt – niitä on kaikkialla.

Lumoudu Taidekehästä

Kankaanpäässä ei taidetta tarvitse varta vasten etsiä. Se on kaikkialla. Suomen suurin ulkoilmagalleria, Kankaanpään Taidekehä, tulee vastaan muun muassa bussipysäkillä, maantien varrella, alikulkutunneleissa, rannalla, koulun pihalla, polun varrella – kaikkialla. Hyppää fillarin selkään ja lähde hengittämään taidetta kilpaa raikkaan luonnonilman kanssa. Taidekehällä on yli sata teosta, joten varaa retkeen sekä aikaa että eväitä.

Bonus! Kerää lisäpisteitä nappaamalla selfie jokaisen Taidekehän teoksen kanssa. Kellä on mageimmat poset?

Kaikista näistä etapeista – ja lukuisista muista – löydät lisätietoa Kankaanpään kaupungin verkkosivuilta!