Original Kankaanpää

Original Kankaanpää

Mistä omintakeinen kankaanpääläisyys syntyy? Tutustu näihin, ja olet astetta uskottavampi ”Kankoonpeeläine”!

Toripäivät

Torstain toripäivät tuovat Kankaanpään keskustaan harvinaisen parkkipaikkaongelman väenpaljouden vuoksi. Mutta ei hätää, aina ovat kaikki autolleen paikan löytäneet ja kesäkukkien, vihannesten, muuripohjalättyjen seasta löytyy varmasti myös juttuseuraa.

Taidekehä

Kankaanpään Taidekehällä sijaitsee yli 100 teosta, joihin kaupungin keskustassa voi tutustua kävellen tai pyöräillen. Taidekehälle järjestetään myös opastettuja kierroksia. Kehä täydentyy koko ajan, keväällä Kankaanpään taidekoulun seinämaalauskurssin opiskelijat elävöittivät keskustan alikulkutunnelit kaupunkilaisten iloksi.

Kuninkaanlähteen maauimala

Palkitun SF -Caravan Satakunnan Kuninkaanlähteen leirintäalueen sisällä sijaitseva maauimala on avoinna myös kaikille muillekin kuin karavaanareille. Saunojen leppeä löyly ja vesiliukumäki lisäävät todennäköisyyttä sille, että paikassa vierähtää helposti koko päivä.

Kankaanpään opisto

Kankaanpään opiston upea sijainti ja hyvät puitteet Ruokojärven rannassa hemmottelevat kesäkurssien osallistujia. Kursseilla voit rauhassa syventyä kädentaitoihin ja tekemiseen ilman huolta arjen askareista.

Niinisalon sotilaskoti

Niinisalon varuskunnan sotilaskodin munkit ovat legendaarisia. Ennen varuskunnan pääportteja sijaitseva ”Sotku” henkii mäntymetsien katveessa varuskunnan historiaa ja onkin monelle pysähdyspaikka myös oman varusmiespalveluksen muistoihin.

Egen rullakebab

Vuonna 1996 Kankaanpäähän rantautuneen Ege Kebab & Pizzeria -ravintolan rullakebab on saanut varuskuntakaupungin varusmiesten keskuudessa lempinimen norsunjalka. Tällä annoksella pärjää varmasti pitkälle.

Veneskosken kesäteatteri

Karvianjoen tunnelmallisessa maalaismaisemassa sijaitseva Veneskosken kesäteatteri sai tänä kesänä uuden ja upean jokihelmisimpukan muodoista muotonsa saaneen katetun katsomon. Näytelmänä Veneskoskella on tänä vuonna Matti Wanteen kirjoittama Poikamiehen pesäpuu.

Paintballia Taulunkylässä

Niinisalon varuskunnan kupeessa Taulunkylän montulla on jo vuosia järjestetty värikuulapelejä eli pelattu paintballia. Ässä Paintballin uusilla K7-minipaintballvälineillä nuoremmatkin viettävät kentällä hurjia ja hauskoja hetkiä vaikkapa synttäreiden tai muiden ohjattujen vuorojen merkeissä.

Hämeenkankaan laavut

Hämeenkankaalla on lukuisia Metsähallituksen laavuja, kotia ja tulentekopaikkoja. Useasta löytyy myös kuivakäymälä, polttopuut ja kaivo. Kangasmetsä on helppokulkuista ja siksi laavut ovat oivallisia kohteita lapsiperheiden muutamankin tunnin metsäretkille.

Leijonapuisto

Kankaanpäässä on 29 leikkipuistoa, joista yksi suosituimmista on Citymarketin kupeessa ydinkeskustassa sijaitseva Leijonapuisto. Lasten leikkien lisäksi puisto tarjoaa aikuisillekin hengähdyshetken mäntyjen katveessa suihkulähteen äärellä.