Hörhiäisviikko 2019 – paikallisuus on voimaa!

Hörhiäisviikko 2019 – paikallisuus on voimaa!

Hörhiäisviikko on pian taas täällä!

Perinteinen Hörhiäisviikko kruunaa Kankaanpään kesän! Menoa ja meininkiä riittää läpi koko viikon ympäri Kankaanpäätä. Kerää tiimi ja lähde seikkailemaan ympäri kaupunkia: tule laittamaan jalalla koreasti tansseihin, maistele herkkuja lähiruokatapahtumassa, nautiskele musiikista ja taiteesta, rentoudu koko perheen kesken piknikillä, syvenny historian havinaan ja vaikka mitä muuta.

– Tänä vuonna ohjelmakattauksessa korostuu monipuolisuus ja paikallisuus. Viikko huipentuu perinteisesti Hörhiäisviikonloppuun ja tällöin Kankaanpään torilla on kunnon festivaalimeininkiä. Uudella lavalla nähdään perjantaina Musiikkiopiston ABBA-konsertti, jonka jälkeen yleisöä viihdyttää paikallinen bilebändi Muruset, kertoo kulttuuri- ja nuorisokoordinaattori Ullamarja Kontiainen.

Lauantaina suositun Herkutellaan-lähiruokatapahtuman lisäksi torilla ja sen läheisyydessä järjestetään uusi katusoittotapahtuma. Torin lavalla on myös tanssimusiikkia tarjolla heti alkuillasta.

Hörhiäisviikko tarjoaa paljon tapahtumia eri kohderyhmille. Tutustu vaikkapa näihin:

Historian ystäville

Suosittu Wanhat Valokuvat -tapahtuma herättää jälleen muistoja ja keskustelua taidekoululla to 22.8. klo 14–18. Pohjois-Satakunnan kadettipiiri jatkaa myös alueemme historian esittelyä ja tällä Hörhiäisviikolla kohteena on Niinisalon varuskunta ke 21.8. klo 17.30 alkaen. Hörhiäisviikolla Kankaanpäähän saadaan myös yhtenä työväenliikkeen perustajina tunnetusta Eetu Salinista kertova näytelmä, joka nähdään Soihtulassa ti 20.8. klo 18.

Eetu Salin -näytelmä. Rooleissa: Kalle Högbacka, Jan-Henrik Holmlund ja Marju Kauppinen.

Hörhiäisviikonloppuna torilla

Hörhiäisviikonloppu tuo Kankaanpään torille jälleen markkinatunnelmaa. Perjantain illassa kuullaan klo 21 ABBA-tribuuttikonsertti, jonka jälkeen selviää Vuoden Hörhiäinen. Illan tunnelmaa pitää torilla yllä bilebändi Muruset. Lauantaina 24.8. klo 11–15 Hörhiäisteltassa ”Herkutellaan”. Alkuillasta torilla viihdyttää Krista Tanski & Korona.

Leijonien Hörhiäisteltta palvelee torilla molempina Hörhiäisöinä perjantaina ja lauantaina. Lisäksi torilla Hörhiäistorimyyjiä. Kaikki tuotot LC Kankaanpään ja LC Kankaanpää/Kuninkaanlähteen järjestämistä Hörhiäisistä ohjataan suoraan kankaanpääläisten lasten ja nuorten hyvinvointiin stipendien ja muiden avustusten muodossa.

Katumusiikkia kaikille

Uutuutena Hörhiäisviikon ohjelmassa on katusoittotapahtuma lauantaina 24.8. klo 11–14. Idean äiti Päivi Hieta kertoo tapahtumasta seuraavaa: ”Idea syntyi, kun mietin millaisia tapahtumia Kankaanpäähän itse toivoisin ja mikä toisi iloa asukkaille. Ulkomailla käydessäni katuesiintyjät ilahduttavat aina. Jäin miettimään, että minä ja mieheni Harri tunnemme vaikka kuinka paljon soittajia, joten mielessä alkoi pyörimään tämä ajatus katusoittotapahtumasta. Koska tunnemme esiintymistaitoisia ihmisiä monelta eri genreltä, mietin, miten hienoa olisi, jos nämä erilaiset musiikkia rakastavat ihmiset tutustuisivat myös paremmin. Näin voisi syntyä jotain uutta ja inspiroivaa pöhinää musiikki-kentälle täällä Pohjois-Satakunnassa”.

Muita kulttuurielämyksiä

Hörhiäisviikon tiistaina 20.8. klo 19 Kankaanpään Musiikkiopisto järjestää iltasoiton Kankaanpään kaupunginmuseolla Niinisalossa. Samalla myös museo on avoinna. Torstaina 22.8. klo 18 kaupunginkirjastoon saapuu kirjailijavierailulle rikoskirjailija Seppo Jokinen. Tätä ennen mies on vierailulla Satakirjassa klo 17–17.30.

Lauantaina 24.8. klo 12 järjestetään jälleen hieno tutustumiskierros alueemme taiteeseen ja arkkitehtuuriin. Kankaanpään taideyhdistyksen järjestämä ”Kulttuuriympäristön ja taiteen tarinat II” on jatkoa viime vuoden suositulle kierrokselle. Perinteinen Lastenlauantai viihdyttää perheen pienempiä la 24.8. klo 15 Kankaanpääsalissa. Esiintymässä ovat Mimi ja Kuku.

Hörhiäisviikon päätteeksi sunnuntaina 25.8. klo päästään vielä nauttimaan Teemu Roivaisen esiintymisestä Kankaanpään kirkossa. Kyseessä on LC Kankaanpää/Keskustan hyväntekeväisyyskonsertti.

Kaupunkiseikkailussa pääsee ensisijaisesti ylittämään itsensä.

Seikkailunjanoisille ja tanssinnälkäisille

Koko Hörhiäisviikko käynnistyy jälleen upeasta City Adventure – kaupunkiseikkailu -tapahtumasta lauantaina 17.8. Kymmenet joukkueet täyttävät Kankaanpään keskustan alueen suorittaen erilaisia rastitehtäviä. Mukaan ehtii vielä! Katso: www.kaupunkiseikkailu.fi

Kirjaston takapihatansseissa keskiviikkona 21.8. on klo 18 tarjolla ilmaista tanssinopetusta. Petäjä-opiston tarjoamana opetellaan mm. bugg- ja fuskuaskeleet. Klo 19 alkaen laitetaan jalalla koreasti Tanssiorkesteri Hyrrän tahtiin. Tanssimaan pääsee myös la 24.8. klo 17 Kankaanpään torilla ja samana iltana klo 20 Santaskylässä Puntarikosken Paviljongissa. 

Takapihatanssit Kirjaston takapihalla.

Lähde tutustumaan toimintaan!

Hörhiäisviikon yhtenä päätavoitteena on tuoda esille kaupungin monipuolista ja aktiivista yhdistystoimintaa. Kankaanpään Seudun Vammaisjärjestöt (KaSeVa) järjestää toistamiseen rohkean KaSeVa 24h -tapahtuman eli toimitilat ovat auki yli 24 tuntia ti 20.8 klo 10-24 ja ke 21.8. klo 7-17. Tuolloin on mahdollisuus piipahtaa juttusille ja juoda vaikka kupponen kahvia hyvässä seurassa. Ke 22.8. klo 13–15 voi piipahtaa myös SPR:n sydäntuvalle käsityökahvilaan.

Tsekkaa horhiaisviikko.fi ja ota Hörhiäisviikko 2019 -tapahtumasivu seurantaan Facebookissa!

Paljon muutakin on luvassa Hörhiäisviikolla! Ohjelmasisältö täydentyy ja yrityksissä on Hörhiäistempauksia ja -tarjouksia. Seuraa jatkuvasti päivittyvää tapahtumakattausta osoitteessa www.horhiaisviikko.fi ja Hörhiäisviikko 2019 -tapahtumasivua Facebookissa!